Notícies

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, l’11 de febrer, les investigadores en enginyeria del Campus Universitari Igualada-UdL fan una crida a les joves perquè apostin pels estudis científics. Són investigadores i professores d’Enginyeria Química, Informàtica i Enginyeria en Organització Industrial i Logística, àmbits professionals tradicionalment masculinitzats. Tot i que en els darrers anys, les dones hi han anat guanyant terreny, encara queden molt lluny de la paritat. Amb aquesta acció, les investigadores volen “mostrar a les noves generacions que l’enginyeria també és cosa de dones” i “incentivar-les a matricular-se en aquests graus”, segons expliquen.

L’informe Observatori de l’Enginyeria, publicat l’any 2017 pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, senyalava el dèficit de dones enginyeres a Catalunya: sobre el total d’enginyers al territori nacional, només un 17% són dones. Una xifra que, segons el mateix document, aniria augmentant progressivament, ja que en les noves promocions de graduats en enginyeria les dones ja representarien més del 20%. Un petit increment que encara situa molt per sota de la paritat la presència del talent femení en aquest àmbit.

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, amb l’objectiu de promoure el seu accés i participació plena i en condicions d’igualtat en la ciència, així com aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament del col·lectiu femení.